Goedkoop onbeperkt bellen bij Youfone

Onbeperkt bellen bij YoufoneVeel providers ronden de duur van een telefoongesprek naar boven af waardoor een belbundel sneller leeg is. Providers die onbeperkt bellen aanbieden hanteren vaak een fair use policy. Hierdoor kan je niet echt onbeperkt bellen. Simpel en Youfone zijn de beste providers die onbeperkt bellen aanbieden.

Afronden van minuten

Een telefoonabonnement bevat vaak een belbundel en een databundel. Deze bundels hebben een bepaald volume en als je belt of internet wordt het uit de belbundel gehaald. Een belbundel kan dus 100 minuten bevatten maar ook groter zijn en 1000 minuten bevatten. Wat weinig consumenten weten is dat veel mobiele providers gesprekken afronden. Een gesprek dat 30 seconden geduurd heeft zal door de meeste providers worden afgrond naar 1 minuut. Hierdoor verlies 30 seconden aan beltijd. Een provider zal het altijd naar boven afronden, een gesprek van 1 minuut en 2 seconden zal 2 minuten uit je belbundel kosten. Daarom kan het voordelig zijn een sim only onbeperkt bellen abonnement af te sluiten als je vaak belt.

Fair use policy bij onbeperkt bellen

Onbeperkt bellen is voor consumenten die veel bellen voordelig. Echter hanteren de verschillende providers wél een fair use policy. Die fair use policy is vaak erg onduidelijk, zo staat geen hard getal dat je mag overschrijden. De klantenservice spreekt vaak over ‘redelijk verbruik’ en ‘normaal gedrag’. Uiteindelijk door veel door te vragen krijg je uiteindelijk het aantal minuten te horen. De provider met de laagste fair use policy is Ben. Bij deze provider mag je maximaal 1000 belminuten bellen bij een sim only onbeperkt bellen abonnement. T-Mobile is de provider die het hoogste aantal belminuten biedt, bij de nieuwe T-Mobile Go abonnementen is geen limiet in de fair use policy.

Goedkoopste onbeperkt bellen

Hoewel er geen fair use limiet is bij T-Mobile zijn deze onbeperkt bellen sim only abonnementen niet het goedkoopste. Hieronder is een overzicht van de drie goedkoopste providers en de fair use policy die ze bieden.

Fair use limiet Bundel Maandelijkse kosten
4000 minuten Onbeperkt bellen
0 MB data
€ 10,-
2000 minuten Onbeperkt bellen
1 GB data
€ 10,-
1000 minuten Onbeperkt bellen
0 MB data
€ 10,-

De drie goedkoopste sim only abonnementen met onbeperkt bellen zijn beschikbaar bij Youfone, Simpel en Ben. Alle drie de providers bieden een sim only abonnement met onbeperkt bellen voor 10 euro per maand aan. Toch zit er een verschil tussen de drie providers, bij Youfone is de fair use policy het ruimste maar bij Simpel krijg je 1 GB aan data gratis bij het onbeperkt bellen. Als je geen gebruik maakt van internet is het sim only abonnement met onbeperkt bellen van Youfone het beste voor je.