De goedkoopste providers na prijs veranderingen

Youfone goedkoopste provider met onbeperkt bellenSimpel en Ben hebben de afgelopen twee maanden de prijzen van de belbundels aangepast.
Door deze aanpassing is Youfone nu de goedkoopste provider met onbeperkt bellen bij een sim only abonnement.

Simpel en Ben passen bundels aan

De afgelopen tijd hebben een aantal providers de bundels aangepast. Simpel heeft bijvoorbeeld een maand geen onbeperkt bellen meer aangeboden, momenteel biedt Simpel dit uiteraard weer aan. Door de nieuwe abonnementen van Simpel is het ‘onbeperkt bellen’ een aanvulling geworden op bestaande abonnementen. Voor 5 euro per maand extra krijg je onbeperkt bellen bij je abonnement. Hierdoor komt de prijs van een sim only abonnement met onbeperkt bellen neer op 12,50 per maand. Bij dit abonnement krijg je wel gratis 4G, waardoor de prijs op hetzelfde neerkomt als je bij de oude prijzen ook 4G nam.

Naast Simpel heeft ook Ben de bundels ook aangepast, hoewel het lijkt alsof de Ben prijzen duurder zijn geworden is dit juist niet zo. Je krijgt nu meer data voor dezelfde prijs, vorige maand in juni verplichte Ben je 4G af te nemen bij een 3 GB en 5 GB en de kosten hiervan waren 2 euro waardoor het abonnement duurder leek.

Fair use limieten

Hoewel de bundel prijzen aangepast zijn heeft dit geen invloed gehad op de fair use policy van de providers. Simpel biedt nog steeds een fair use limiet aan van 2000 minuten en Ben nog een limiet van 1000 minuten. T-Mobile is momenteel nog de enige sim only aanbieder die een onbeperkt aantal minuten aanbiedt bij het onbeperkt bellen. Uiteraard heeft T-Mobile wél nog een fair use policy, hierin staat bijvoorbeeld dat je de telefoon niet als babyfone mag gebruiken.

De goedkoopste providers

Een gemiddelde consument verbruikt ongeveer 1 tot 3 GB per maand aan data. Dit hangt vooral af van het type internet en de downloadsnelheid daarvan. Met 4G internet en een hoge downloadsnelheid verbruik je automatisch. Hieronder is een voorbeeld van welke providers het goedkoopste zijn bij een dataverbruik van 1 GB.

Belbundel Databundel Prijs
Onbeperkt bellen 1 GB 11,-
Onbeperkt bellen 1 GB 12,50
Onbeperkt bellen 1 GB 13,-
Onbeperkt bellen 1 GB 14,-
Onbeperkt bellen 1 GB 19,-
Onbeperkt bellen 1 GB 19,-
Onbeperkt bellen 5 GB 22,50*
Onbeperkt bellen 1,5 GB 25,-
Onbeperkt bellen 2 GB 26,-

*Telfort biedt enkel een onbeperkt bellen + 5 GB abonnement

Momenteel is Youfone de goedkoopste sim only provider met onbeperkt bellen. Voor 11 euro per maand krijg je 1000 MB aan data en onbeperkt bellen. Dit abonnement is echter zonder 4G, als je liever een abonnement mét 4G afsluit kan je dit het goedkoopste doen bij Simpel voor 12,50 per maand. Youfone heeft een fair use policy limiet van 4000 belminuten, bij Tele2 zijn dit 12000 minuten.