Hoe onbeperkt is onbeperkt bellen?

Hoe onbeperkt is onbeperkt bellen?Onbeperkt bellen bestaat eigenlijk in de praktijk niet. Met uitzondering van T-Mobile. Bovendien bieden ook niet alle sim only mobiele providers deze optie aan. De providers die wel onbeperkte abonnementen aanbieden maken gebruik van Fair Use Policy.

Onbeperkt bellen

Onbeperkt bellen betekent eigenlijk, zoals al eerder benoemd, dat het praktisch onbeperkt is. Het is bijvoorbeeld niet de bedoeling dat je vervolgens jouw mobiel uit gaat lenen of zoveel mogelijk gaat bellen of sms’en. Deze regels staan vermeldt in het contract met de algemene voorwaarden. Dit soort regels zijn er om ervoor te zorgen dat er geen misbruik van wordt gemaakt.

Fair Use Policy

De term Fair Use Policy is al voorbij gekomen. Maar wat is het? De regels van de providers met betrekking tot het onbeperkt bellen staan hierin. De Fair Use Policy wordt door sim only providers als het ware gebruik om ervoor te zorgen dat je geen misbruik maakt en niet over het limiet heen gaat. Mobiele providers kunnen zelfs jouw abonnement stop zetten als je te veel data verbruikt. Echter zijn de Fair Use limieten vaak zo hoog dat je er geen last van hebt. Behalve bij de provider Ben kan het zijn dat je er gemakkelijk overheen gaat. Zij hanteren een limiet van maar 1000 belminuten.

Sim only abonnement

Hoeveel je verbruikt aan data scheelt per consument. Het is dan goed mogelijk dat niet voor iedereen hetzelfde abonnement ook het goedkoopste is. Als je een sim only abonnement afsluit bespaar je maandelijks veel geld. Een sim only abonnement is namelijk veel goedkoper dan een telefoonabonnement. Ook heb je keuze uit verschillende sim only providers en abonnementen. Zo biedt Simpel bijvoorbeeld het goedkoopste goedkoopste onbeperkt bellen contract aan. Maar heeft daarvoor wel een limiet ingesteld van 2000 minuten. Als je dat limiet overschrijdt krijg je een waarschuwing.

Onbeperkt bellen is niet onbeperkt

Een onbeperkt sim only abonnement kan voor jou als consument dus stukken voordeliger zijn dan een mobiel abonnement. Je moet simpelweg goed de verschillende abonnementen met elkaar vergelijken. Op deze manier kun je gemakkelijk een onbeperkt bellen abonnement vinden die bij jou past.