Onbeperkt bellen en sms’en in heel Europa

Onbeperkt bellen en sms'en in de hele EUOp 15 juni 2017 zijn de tarieven voor het bellen, sms’en en internetten met een met een mobiele telefoon binnen de EU gelijkgetrokken. Bellen binnen Europa kan sinds deze datum voor hetzelfde tarief als bellen in Nederland. Dit heeft als gevolg dat een sim only abonnement met onbeperkt bellen geldig is binnen de hele EU. Ben is momenteel de goedkoopste aanbieder van een sim only abonnement met onbeperkt bellen en een kleine databundel. Voor € 8,50 per maand kan je bij deze provider onbeperkt bellen en sms’en in Nederland en de EU.

Onbeperkt bellen binnen de EU

De nieuwe regelgeving wordt ook wel Roam Like At home genoemd. Indien je in een Europees land aan het bellen, sms’en of internetten bent dan wordt dit roamen genoemd. Voorheen rekende providers hier extra ‘buitenbundel’ kosten voor. Sinds 15 juni zijn deze buitenbundelkosten geschrapt en bel /sms je tegen het gebruikelijke Nederlandse tarief. Heb je in Nederland een abonnement met onbeperkt bellen en sms’en dan is dit abonnement sinds 15 juni 2017 geldig in de hele EU. De nieuwe regels gelden voor het bellen vanuit een EU land naar een ander EU land (bijvoorbeeld voor het bellen vanuit Duitsland naar Spanje). Bellen en sms’en vanuit Nederland naar een EU land valt niet onder de nieuwe regelgeving. De nieuwe situatie geldt voor alle onbeperkt bellen en sms abonnementen bij iedere provider.

Grenzen aan onbeperkt bellen in de EU

Er zijn enkele uitzonderingen op het bovenstaande, om telecomaanbieders te beschermen tegen misbruik. Verblijf je gedurende een langere periode in een EU-land dan wordt er een toeslag in rekening gebracht. De provider bekijkt elke vier maanden of je meer van en naar het buitenland hebt gebeld dan binnen Nederland. Indien dit het geval is dan krijg je een waarschuwing van de provider. Wordt er vervolgens nog steeds meer gebeld van en naar de EU dan mag je provider een toeslag hanteren. Voor bellen is dit 0,032 euro per minuut en voor sms’en is dit 0,01 euro per sms.

Goedkoopste sim only abonnementen met onbeperkt bellen binnen de EU

Iedere provider is verplicht mee te werken aan de nieuwe regelgeving. In onderstaand overzicht is een vergelijking opgenomen tussen vijf goedkoopste providers. De vergelijking gaat uit van een gemiddelde databundel rond de 1 GB. Deze abonnementen bieden onbeperkt bellen en sms’en aan in Nederland en heel Europa.

Onbeperkt 1000 MB € 7,- Bestellen
Onbeperkt 2000 MB € 7,50 Bestellen
Onbeperkt 1500 MB € 8,- Bestellen
Onbeperkt 1000 MB € 9,- Bestellen
Onbeperkt 1000 MB € 9,50 Bestellen