Sim only abonnement met onbeperkt bellen in het buitenland nu verkrijgbaar bij KPN

Sim only abonnement met onbeperkt bellen in het buitenland bij KPNSinds 2 mei biedt KPN een sim only abonnement met onbeperkt bellen aan waarmee je ook in het buitenland onbeperkt kunt bellen. Met dit sim only abonnement kunnen klanten van KPN onbeperkt bellen en sms’en in de EU landen, de Verenigde Staten en in Canada. Het abonnement is dus ook gewoon in Nederland te gebruiken en richt zich op consumenten die veel reizen.

Onbeperkt bellen in het buitenland

Behalve onbeperkt bellen kun je met het Premium Plus Buitenland abonnement ook 1 GB aan data verbruiken in het buitenland en krijg je in Nederland een databundel van maar liefst 20 GB. Er zijn nog niet veel providers die een sim only abonnement met onbeperkt bellen aanbieden in het buitenland. Behalve bij KPN is een dergelijk sim only abonnement ook verkrijgbaar bij Ziggo en Vodafone. Hieronder is te zien hoe de sim only abonnementen van de drie providers van elkaar verschillen.

Belbundel Databundel Waar kun je
onbeperkt bellen
Prijs per maand
Onbeperkt min/sms In Nederland: 4,5 GB
In het buitenland: nvt
In de EU naar Nederlandse nummers € 25,-
Onbeperkt min/sms In Nederland: 25 GB
In het buitenland: 2 GB
In 43 Voordeellanden
waaronder de EU
€ 89,-
Onbeperkt min/sms In Nederland: 20 GB
In het buitenland: 1 GB
In de EU, VS en Canada € 99,-

Sim only abonnement met onbeperkt bellen het goedkoopst bij Ziggo

Bij alle bovenstaande sim only abonnementen met onbeperkt bellen geldt een fair use policy Verder verschillen de sim only abonnementen waarmee je onbeperkt kunt bellen in het buitenland veel van elkaar. Ze richten zich ook op verschillende doelgroepen. Het sim only abonnement van Ziggo is veruit het goedkoopste, maar heeft ook de beperking dat je enkel onbeperkt kunt bellen in de EU en dan ook nog alleen naar Nederlandse nummers. Gebeld worden in de EU is niet gratis, ook niet als je gebeld wordt door een Nederlands nummer. De kosten voor gebeld worden in de EU zijn 0,014 euro per minuut. Dit abonnement is vooral handig voor wie regelmatig op vakantie gaat binnen de Europese Unie en wil kunnen bellen met het thuisfront. Bovendien krijg je bij Ziggo geen databundel die je in het buitenland kunt gebruiken.

Als je veel reist en daarbij ook bestemming buiten Europa bezoekt is het sim only abonnement met onbeperkt bellen van Vodafone waarschijnlijk geschikter. Hiermee kun je namelijk in de meeste landen gebruikmaken van onbeperkt bellen en krijg je zowel in Nederland als in het buitenland de grootste databundel. Als je regelmatig naar de Verenigde Staten of Canada reist is het abonnement van KPN voor jou het meest interessant. Deze landen vallen namelijk niet onder de 43 Voordeellanden van Vodafone.

Sim only abonnement met onbeperkt bellen in buitenland goedkoper dan roamen zonder buitenlandbundel

Als je regelmatig buiten Nederland wilt bellen, sms’en of internetten kun je met een onbeperkte buitenlandbundel veel besparen. Vooral het verbruik buiten de EU kan zonder een buitenlandbundel behoorlijk veel kosten met zich meebrengen. Zo betaal je bij KPN voor bellen in Amerika één euro per minuut en kost een MB mobiel internetten maar liefst 2,50 euro. Als je zonder buitenlandbundel 100 MB verbruikt ben je dus 250 euro kwijt voor internetten in Amerika. Dan is het bovenstaande abonnement met onbeperkt bellen van KPN in verhouding dus een stuk goedkoper. Verder kun je bij KPN en Vodafone voordeelbundels afsluiten voor verbruik buiten de EU. Bij KPN kost een dagbundel van 4 MB vijf euro en voor een maandbundel van 25 MB betaal je 30 euro. Vodafone biedt een dagbundel aan van 30 MB voor vijf euro per maand. Deze bundels kunnen allemaal wereldwijd worden gebruikt. Met de bovenstaande abonnementen van KPN en Vodafone ben je in verhouding echter goedkoper uit als je regelmatig gebruikmaakt van mobiele telefonie en internet in het buitenland.

Automatische bescherming tegen hoge kosten van mobiel internet in het buitenland

Om consumenten te beschermen tegen extreem hoge rekeningen zit er een grens aan de kosten van mobiel internetverbruik in het buitenland. Wereldwijd wordt een limiet gehanteerd van ongeveer 60 euro per maand. Als je 80% van dat bedrag hebt verbruikt krijg je een waarschuwing per sms. Als je internet hebt verbruikt ter waarde van het maximale bedrag wordt de internetverbinding automatisch stopgezet. Indien gewenst kunnen klanten de internetverbinding dan weer laten aanzetten door contact op te nemen met hun provider.