Sim only abonnementen met onbeperkt bellen en een gemiddelde databundel

Sim only abonnementen met onbeperkt bellen en een gemiddelde databundelIn Nederland wordt steeds meer mobiele data verbruikt. Het totale mobiele dataverkeer vertoont al enkele jaren een gestage groei. Mobiele providers spelen hierop in door sim only abonnementen met onbeperkt bellen met grote databundels aan te bieden. Maar de gemiddelde consument verbruikt niet veel meer dan 1 GB per maand.

Het gemiddelde mobiele verbruik ligt momenteel op ongeveer 300 minuten/sms’jes en 1 GB aan data. Bij veel providers is het met een dergelijk verbruik interessant om te kiezen voor een sim only abonnement met onbeperkt bellen. Sommige klanten verbruiken meer dan gemiddeld, andere minder, maar de meeste consumenten hebben een verbruik dat hierbij in de buurt komt. Ook het gebruik van het snelle 4G internet is de afgelopen jaren toegenomen. De meeste klanten gebruiken echter nog geen 4G, dat geldt voor 62 procent van de Nederlanders. Een minderheid van 38 procent maakt wel gebruik van mobiel internet via 4G.

Onbeperkt bellen en internetten via 4G

Vrijwel alle Nederlanders bieden momenteel sim only abonnementen met onbeperkt bellen aan in combinatie met internet via 4G. Wel zijn er grote verschillen in prijs en internetsnelheid. Het onderstaande overzicht laat zien welke mogelijkheden er zijn als je op zoek bent naar een sim only abonnement met 4G en onbeperkt bellen. Voor de vergelijking is uitgegaan van een gemiddeld verbruik. De abonnementen van Ziggo en Telfort die in de vergelijking zijn meegenomen hebben een grotere databundel dan de andere providers. Deze abonnementen zijn geselecteerd omdat je bij Ziggo en TElfort alleen onbeperkt bellen krijgt in combinatie met een databundel van respectievelijk 4,5 GB en 3 GB. Ook in deze vergelijking zijn de maximale downloadsnelheden weergegeven die je per provider kunt bereiken via 4G.

Belbundel Databundel Downloadsnelheid Prijs per maand
Onbeperkt min/sms 1,5 GB 256 Mbit/s € 16,-
Onbeperkt min/sms 1,5 GB 225 Mbit/s € 16,-
Onbeperkt min/sms 1 GB 75 Mbit/s € 17,-
Onbeperkt min/sms 1 GB 225 Mbit/s € 21,50
Onbeperkt min/sms 4,5 GB 225 Mbit/s € 25,-
Onbeperkt min/sms 1,5 GB 225 Mbit/s € 26,-
Onbeperkt min/sms 3 GB 150 Mbit/s € 27,50
Onbeperkt min/sms 1 GB 225 Mbit/s € 27,50
Onbeperkt min/sms/MB 15 Mbit/s € 39,95

Goedkoopste sim only abonnementen met onbeperkt bellen en 4G verkrijgbaar bij Youfone en Tele2

Uit de bovenstaande vergelijking komen twee providers als goedkoopste naar voren. Zowel Youfone als Tele2 bieden namelijk allebei een sim only abonnement met onbeperkt bellen aan met 1,5 GB aan data voor zestien euro per maand. Youfone is echter de beste keuze, aangezien deze provider een maximale downloadsnelheid aanbiedt van 256 Mbit/s, terwijl deze snelheid bij Tele2 op 225 Mbit/s ligt. Bovendien maakt Youfone gebruik van het KPN netwerk, dat een betere dekking biedt dan het netwerk van Tele2. Wie naast een onbeperkt beltegoed ook wil beschikken over een onbeperkte databundel kan kiezen voor het sim only abonnement van Robin Mobile.

Sim only abonnementen met onbeperkt bellen en 3G

Hoewel providers steeds meer inzetten op 4G en veel investeren in hun netwerk om een betere 4G dekking te realiseren gebruikt een meerderheid van hun klanten het snelle internet nog niet. Er zijn diverse providers waar je zelfs alleen nog maar 4G kunt afnemen. Als je veel belt maar geen behoefte hebt aan snel internet kun je maar bij enkele providers terecht. Hieronder is een overzicht te zien van de sim only abonnementen met onbeperkt bellen en internet via 3G, op basis van een gemiddeld verbruik. De maximale downloadsnelheden die je kunt bereiken via het 3G netwerk van de providers zijn ook in de vergelijking te zien.

Belbundel Databundel Downloadsnelheid Prijs per maand
Onbeperkt min/sms 1,5 GB 14,4 Mbit/s € 14,50
Onbeperkt min/sms 1 GB 14,4 Mbit/s € 15,-
Onbeperkt min/sms/MB 0,8 Mbit/s € 19,95

Youfone heeft het goedkoopste sim only abonnement met onbeperkt bellen en 3G

Uit de vergelijking blijkt dat Youfone momenteel het voordeligste abonnement aanbiedt. Als je op zoek bent naar een sim only abonnement met onbeperkt bellen en 3G krijg je dit bij Youfone voor de laagste prijs. Qua downloadsnelheid zit je zowel bij Youfone als bij Ben goed, beide providers bieden de hoogst mogelijke maximumsnelheid aan die via 3G te halen is. Het voordeel van Robin Mobile is dat je bij deze provider niet alleen onbeperkt kunt bellen maar ook onbeperkt kunt internetten. Het nadeel van de provider is de lage downloadsnelheid.