Sim only met onbeperkt bellen en een hoge downloadsnelheid

Sim only onbeperkt bellen en snel surfen op het internet Naast dat je veel belt, zal je ook wel eens gebruik maken van internet. Het is dan verstandig om een sim only abonnement met onbeperkt bellen aan te schaffen die ook een hoge downloadsnelheid heeft.

Een hoge downloadsnelheid bij een sim only met onbeperkt bellen abonnement

Tegenwoordig worden er bij sim only onbeperkt bellen abonnementen steeds meer 4G internetbundels aangeboden. Met het 4G netwerk kun je een snelheid halen van maximaal 150 Mbit/s. Met 4G+ zelfs een maximale downloadsnelheid van 225 Mbit/s. Dit is veel sneller in vergelijking met het 3G netwerk, waarbij je een maximale downloadsnelheid van 43 Mbit/s kunt halen. Let wel op dat dit de maximale downloadsnelheid is, in de praktijk zal dit gemiddeld lager liggen. De gemiddelde downloadsnelheid via het 3G netwerk ligt rond de 2 tot 5 Mbit/s.

Het voordeel van het 4G netwerk is dat je snel bestanden kunt downloaden, mails kunt versturen en kunt surfen op het internet. Daar staat wel tegenover dat je, door de hoge snelheid, meer data verbruikt. Als je gebruik maakt van het 4G netwerk is het aan te raden om te kiezen voor een grotere databundel vanaf 1500 MB. In onderstaand overzicht zijn de databundels te zien met de hoogste maximale snelheden vanaf 1500 MB. Alle sim only abonnementen zijn inclusief onbeperkt bellen en sms’en.

Databundel Maximale downloadsnelheid 4G netwerk Prijs per maand
2000 MB 14 Mbit/s Nee € 20,-
1500 MB 25 Mbtit/s Ja €20,50
1500 MB 50 Mbit/s Ja* € 28,-
3000 MB 120 Mbit/s Ja € 27,-
3000 MB 150 Mbit/s Ja € 30,-
5000 MB 150 Mbit/s Ja € 27,50

* De kosten hiervan zijn € 5,- per maand, dit is al meegenomen in de prijs per maand.

Vodafone en KPN bieden het snelste internet bij een sim only met onbeperkt bellen

Er zitten grote verschillen in de snelheden, deze variëren van 14 Mbit/s tot 150 Mbit/s. Zo biedt Simpel het goedkoopste sim only met onbeperkt bellen abonnement aan, maar wel met de laagste downloadsnelheid en zonder het 4G netwerk. Ben biedt wel 4G aan bij bovenstaande bundel, dit doen ze namelijk pas bij bundels vanaf 2000 MB. Mocht je niet het allersnelste internet willen, maar wel een voordelig tarief, dan is het aan te raden om voor Ben te kiezen.

Vodafone en KPN bieden het voordeligste sim only met onbeperkt bellen abonnement aan met de hoogste downloadsnelheid. KPN biedt een bundel aan van 5000 MB en onbeperkt bellen/sms’en voor € 27,50 per maand. Daarnaast biedt KPN ook een hogere werkelijke downloadsnelheid aan. KPN biedt een praktische snelheid aan van 35 Mbit/s en Vodafone biedt een praktische snelheid aan tussen de 10 en 25 Mbit/s.